Adem- en ontspanningstherapie Deventer

Adem- en ontspanningstherapie Deventer

Praktijk Adem en onstapnningstherapie deventer

Therapeuten

 

 Marianne
 

Marianne Ester

Sinds 1991 oefentherapeut Mensendieck. Behalve algemeen  oefentherapeut ben vanaf 2011 lid van het netwerk chronische pijn en sinds 2013 geregistreerd   adem- en ontspanningstherapeut methode van Dixhoorn.

 Ik ben in 1991 gestart als oefentherapeut Mensendieck. Het mooie aan het beroep vond ik dat je samen met iemand op zoek gaat naar de oorzaak van de klacht en hoe deze te beïnvloeden is. Bijvoorbeeld; hoofdpijn, is een belastende houding, manier van arm en schoudergebruik, omstandigheden (zwaar werk, werk met deadline) of stress de oorzaak. Als je de oorzaak kan achterhalen hoe kan je de hoofdpijn dan voorkomen of als je het toch krijgt hoe kom je er zo snel mogelijk weer van af. 
 
Rond 2000 ben ik gestart samen met een diëtist met meer bewegen voor mensen met overgewicht. Hier lag naast meer en gezond bewegen (en eten) met name coaching van gezond beweeggedrag centraal.
 
Gedurende de jaren merkte ik steeds meer dat spanning en stress vaak klachten veroorzaken of versterken. Door het doen van diverse cursussen probeerde ik het ontspannen onder de knie te krijgen maar door mijn nuchtere inslag voelde ik me er nooit helemaal prettig bij. Tot een collega mij enthousiast vertelde over de methode Van Dixhoorn. Wat sceptisch begon ik aan het eerste jaar van de 3-jarige opleiding.. Al snel realiseerde ik me dat dit echt de manier van ontspannen is waar ik naar op zoek was. Het is fantastisch om te merken hoe makkelijk het voor iedereen toepasbaar is.
 
De laatste jaren is mijn interesse met name naar de behandeling van mensen met chronische pijnklachten verlegd. Het is vaak een uitdagend en soms een ingewikkeld traject waarbij "samen op weg naar beter" centraal staat.
 

Werkzaam

Jozef Gezondheidscentrum
dinsdagmiddag
woensdagmiddag
vrijdag

 

 
Jacqueline 
 

Jacqueline Derksen

Sinds 1986 ben ik met veel plezier aan het werk als oefentherapeut Mensendieck

Wat ik leuk vind aan mijn vak, is om samen met de patiënt de hulpvraag in beeld te krijgen en vervolgens een plan te maken om deze vraag te beantwoorden. Bij het vaststellen van de vraag kijken we naar de mens als geheel in relatie met zijn omgeving.
 
Omdat iedereen anders is,  is ook elke behandeling anders. Waar de een baat heeft bij geleidelijk weer meer te gaan bewegen, is voor een ander juist meer rust nemen en leren ontspannen belangrijk. Waar de één baat heeft bij oefenen om je houding en beweging te verbeteren heeft de ander baat bij uitleg over hoe pijn werkt en wat je er zelf aan kunt doen.
 
Als de behandeling niet het verwachte resultaat geeft, kijken we samen, in overleg met de huisarts/verwijzer, naar een andere oplossing en gaan we niet onnodig door met behandelen.
 
De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in spannings-gerelateerde klachten en chronische pijnklachten. 
 

Werkzaam

Jozef Gezondheidscentrum
Maandag
Woensdagochtend
Donderdag  tussen 8.00-20.00

 

btn stuurbericht shadow

btn stuurbericht shadow